Головна » 2016 » Жовтень » 24 » Рекорд майстринь Оріхівщини «Найдовша вишита ілюстрована книга-складанка»
14:16
Рекорд майстринь Оріхівщини «Найдовша вишита ілюстрована книга-складанка»

 

20 жовтня у м.Києві було зареєстровано рекорд «Найдовша вишита ілюстрована книга-складанка», яка занесена до Національного Реєстру Рекордів України.  Розмір ілюстрованої книги складається з 26 сторінок, що  становить 14 метрів 30 сантиметрів, це було засвідчено сертифікатом про «Рекорд» Президентом Національного Реєстру Рекордів-Щербачовим Валентином.

У 2014 році в Оріхівському районі проходила акція, присвячена 200-річчю Т.Г. Шевченка "Віршами твоїми натхненно творимо" , в ході якої була  вишита книга за творами Кобзаря. Майстриня вишивки Катерина Чаусова з Оріхова  та працівники районного будинку культури прийняли участь в заключному етапі обласної культурно-мистецькій акції "В сім’ї вольній, новій" в м. Запоріжжя, де представили вишиту книгу за творами Т.Г. Шевченка – унікальний спільний витвір майстринь всіх територій Оріхівського району

“На сьогодні це найбільша в країні вишиванка за мотивами творів Тараса Шевченка. Над книгою працювали більш як двадцять майстринь із Оріхівського району. Кожна з них вишивала улюблений вірш Кобзаря, прикрашаючи сторінку народним орнаментом і сценками з творів. Усі роботи зроблені з такою любов’ю і майстерністю, що сльози гордості виступають за наших умільців”, – зазначили організатори обласної культурно-мистецької акції.”

Ми пишаємося нашими талановитими земляками, які прославляють Оріхівський край на високому рівні.

Переглядів: 836 | Додав: inna_firsova97 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]