Головна » 2016 » Жовтень » 21 » До Дня захисника України молодіжна акція «Молодь Оріхівщини – захисникам Вітчизни»
14:13
До Дня захисника України молодіжна акція «Молодь Оріхівщини – захисникам Вітчизни»

Кожен рік 14 жовтня Свята православна Церква скликає вірних дітей своїх на велике Свято Християнської віри й надії, відзначаючи Покрову Святої Богородиці, нашої Небесної Заступниці.

Оберегом кожної нації є її культура та духовна цінність, які передаються від покоління до покоління. Історія зберігає багато свідчень того, як вищою волею Пресвята Богородиця боронила наш народ та наше козацьке військо, надавала воїнам сил у боротьбі з ворогом.

Завядячуючи шанобливому ставленню українського козацтва, за святом закріпилась ще й друга назва – Козацька Покрова і відзначається ще й як День українського козацтва. А у свідомості народу воно почало асоціюватися з такими поняттями, як військова честь, звитяга, мужність та лицарства.

У XX столітті козацькі традиції наслідували борці за незалежність України – Армія Української Народної Республіки та Українська повстанська армія.

А з 2014 року з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій звитяг українського народу, сприяння зміцнення патріотичного духу у суспільстві президент України підписав Указ «Про відзначення Дня захисника України».

Для нас, українців, це свято християнське і національне, це боротьба українського народу  за право бути вільними, воно символізує зв'язок поколінь, невмирущість героїчних традиції нашого народу.

То ж 12 жовтня на ґанку Оріхівського будинку культури молодь Оріхівщини вітає захисників України всіх поколінь молодіжною акцією та концертом  до Дня захисника України «Молодь Оріхівщини – захисникам Вітчизни».

Військовий комісар райвійськкомату, підполковник Юрій Миколайович Сергієнко з нагоди  Дня захисника України нагородив 10 українських воїнів, учасників АТО медалями «Захисника України».

Для наших воїнів, які захищають територіальну цілісність України на сході країни Прапор України є символом волі, незалежності, відваги. На територіях звільнених від ворога гордо майорить жовто-блакитне полотнище як знак незламної віри в те, що ми непереможні. Учасники художньої самодіяльності, які виступають для бійців в зоні АТО отримують в знак вдячності стяг з памятними написами – символ незалежності духу, миру та єдності.

До молодіжної акції «Молодь Оріхівщини-захисникам Вітчизни» приєднались учасники антитерористичної операції, вихованці дитячо-юнацької спортивної школи, студентська та учнівська молодь Оріхівщини, учасники художньої самодіяльності та усі присутні, які розгорнули велике полотнище Державного Прапору України.

Події в Україні, що почались з листопада 2013 року, тривожать та не залишають байдужими жодного громадянина країни. Ми живеме у непростий час- час змін.

Подібні події не проходять мирним шляхом, без жертв. Кожний громадянин України повинен пам’ятати, за що боролися учасники Євромайдану і заради чого пожертвували своїм життям «Небесна сотня», за що ризикують наші хлопці в  зоні АТО.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять всіх невинно убитих героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє.

Під виконанням музики, усі присутні приєдналися до акції і прикріпили на банер «Дай, боже, миру Україні» виготовлені руками дітей Оріхівщини символом миру – білі голуби.

Молодіжна акція продовжилась молодіжним концертом, де вихованці будинку дитячої творчості - Семенець Є., Фірсова І., Яковлєва Д., Нільга С., (керівник Галчанська І.Г.) студенти Оріхівського коледжу – Листопад С.,Гирба З., Демченко А., Крись А., Щербакова К., Нічупієнко Я., Крушинська О. (керівник Зоброда Р.В.) та Оріхівського професійного ліцею - Ковтун М., Петровська А., Ярошенко Е. (керівник Андрющенко В.І.) та учні навчально-виховного комплексу імені академіка Лазаряна – Пучко Т., Дикун В., Хоменко К., Кудієнко А., Пилипенко В.(керівник Клиновська Г.І.) на високому патріотичному дусі виконали номера художньої самодіяльності присвячені Захисникам України всіх поколінь.

Переглядів: 598 | Додав: inna_firsova97 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]