Головна » 2016 » Жовтень » 20 » Державна атестація музичних закладів Оріхівського району
15:52
Державна атестація музичних закладів Оріхівського району

 

У вересні 2016 року відділом культури і туризму райдержадміністрації була проведена державна атестація початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів Нестерянської, Комишуваської та Оріхівської дитячих музичних шкіл, з метою здійснення державного контролю за діяльністю початкових спеціалізованих мистецьких навчальних  закладів Оріхівського району та визначення відповідності закладів державним стандартом певного освітнього рівня та дотримання вимог державних стандартів, забезпечення надання якісної позашкільної освіти.

В ході державної атестації  атестаційною комісією було перевірено всі напрямки роботи шкіл естетичного виховання  району

В день закінчення роботи державної атестаційної комісії  позашкільні заклади представили публічні презентації  перед членами комісії, батьками та гостями у вигляді концертних програм, мультимедійних інформацій зі слайдами, кліпами, фотографіями. Кожна  дитяча музична школа відзначилась високим педагогічним та творчим професіоналізмом.  

Первими розпочинали державну  атестацію КЗ «Нестерянська районна дитяча музична школа» Оріхівської районної ради Запорізької області, яка проходила з  12 вересня по 16 вересня. При проведенні атестаційної експертизи комунальний заклад відзначився високою результативною участю учнів та викладачів школи у творчих змагання різного рівня та наявність педагогічних та учнівських колективів та їх творчою активністю. На презентації були запрошені голова товариста «Ніка» Шкарупило Я.В., голова районної ради Дудніченко К.В.,голова селищної ради Дернова Т.М., директор Нестерянської зош Онацько Н.П., голова батьківськокого комітету школи Берьозіна О.Г. та інші гості. Презентація школи складалась з XIV частин яка була представлена в казковій формі в якій розповідалась історія створення і існування Нестерянської музичної школи. В концертній програмі активну участь проявили: вокальний ансамбиль «Лілея», соловїним співом здивувала  випускниця сольного співу Батіг Ілона, віртуозною грою на фортепіанно прозвучала композиція у виконанні учениці Безушко Катерини, феєрично виступив ансамбиль мам «Калинонька», власний твір представив Зязєв Ю.А.

З 19 вересня продовжили державну атестаційну експертизу КЗ «Комишуваська районна дитяча музична школа» Оріхівької районниї ради Запорізької області, яка відзначилась професійним  освітним рівнем педагогічних працівників та забезпеченням якості управлінської діяльності закладу.

У день закінчення атестації 23 вересня було  презентовано концертну програму до якої запрошено голова Качур О.Д., голова районної ради Дудніченко К.В., депутат Запорізької обласної ради Лупинос В.Ю., голову селищної ради Карапетян Ю.В., завідуючий обласним методичним кабінетом Камінська Л.В., Кравченко Л.Ф., Зязєва Л.І., спонсор Пругло Т.П..

В концертній програмі комунальний заклад представив гармонійне поєднання музики, так своєю грою зачарували сімейний дует Некрасова Ольга Василівна  та Олексадр Анатолійович, фортепіанний дует викладачів Тоцька Наталія Федорівна та Пасько Інна Вікторівна, соло на гітарі  у виконанні викладача школи Качура Миколи Вадимовича, у виконанні сімейного квартету прозвучало  «Старий рояль», своєю віртуозною грою здивували ансамбиль ложкарів «Березнянка».

30 вересня 2016 року відбулась публічна  презентація комунального закладу «Оріхівська районна дитяча музична школа імені Марії Сокіл» оріхівської районої ради Запорізьклї області. В ході атестаційної експертизи музична школа відзначилась  високим рівнем організаційної роботи щодо професійного розвитку педагогічних працівників, правильністю ведення документації згідно з чинним законодавством у сфері позашкільної освіти.

Перед членами атестаційної комісії у складі голови – начальника відділу культури і туризму райдержадміністрації Качур О.Д., голови районної ради Дудніченко К.В. та головою батьківського комітету Менелюк І.М. було представлено перший фільм про музичну школу, історія якої розпочинається з 1961 року. Для глядачів та комісії був представлений концерт за участі учнів, викладачів та колишніх випускників школи: фортепіанний дует у складі Пінчука Матвея та викладача Зінченко Наталії Олександрівни з  композицією «Пограємо по чорним»,  українську народну пісню «Розпрягайте хлопці коней»  прозвучало у виконанні ансамблю баяністів у складі Григоренка Андрія та Дриги Олександра. Композиція «Натхнення»-аранжування Юріія Зязєва у виконанні Колотило Наталія Тарасівна, Шкуро Юрій Васильович і Качур Микола Вадимович. Гармонійно прозвучав оркестр народних інструментів з композицією «Інтермеццо»-керівник Кравченко Леонід Федорович.

Атестаційна комісія і присутні висловили щирі слова подяки кожному колективу школи Оріхівського району за великий професіоналізм, якісну підготовку і проведення державної атестації закладів.

На підставі висновків атестаційної комісії за результатами державної атестації початкові спеціалізовані мистецькі навчальні заклади Оріхівського району  визнані атестованими та отримали право на наступні 10 років надавати освітні послуги у сфері музичного та художнього мистецтва.

 

 

 

Переглядів: 1195 | Додав: inna_firsova97 | Теги: Атестація музичних шкіл | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]